Събарянето на сградите, които попадат в разширението на улица "Даме Груев", ще се случи най-късно на 16 декември. Това показва разчетът на времето от приемането на решението за осигуряване на необходимите средства до фактическото разрушаване на постройките, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Факторите, определящи кога точно ще се случи премахването на сградите, са два. Единият е, че трябва да се изчака решението на Административния съд за обжалването на заповедта за изземване на автосервиза на "Даме Груев". Делото е разгледано на 16 ноември и съдът го е обявил за решаване, обясни кметът на район "Южен" Костадин Язов. На първа инстанция жалбата е отхвърлена, сега се очаква окончателното решение.

Вторият фактор е осигуряването на необходимите средства за събарянето. Кметът Язов е депозирал в общината докладна за отпускане на 115 308 лв. На сесията утре общинските съветници ще гласуват предоставянето на нужната сума.

След приключването на административните процедури ще се пристъпи към събарянето на сградите и разчистването на терена, за да се продължи със строителните дейности по реконструкцията на "Даме Груев".