"Стъклена менажерия“ от Тенеси Уилямс е най-новият спектакъл на Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов“ във Велико Търново. Премиерата на представлението е насрочена за днес и е своеобразен поздрав от театралите по случаи предстоящите празници, предаде кореспондент на "Фокус“.

"В нашия прочит на "Стъклената менажерия" се изследват процесите на разпад на съзнанието на Том Уингфийлд, който се връща отново и отново, като в кошмарна травма, към последните дни от своето съжителство с майка си Аманда и сестра си Лора. Опитвайки се да се справи с болезнените фрагменти на спомените си, той се врязва в миналото като бунтар, който непреодолимо се опитва да възстанови парчетата смисъл в съзнанието си, така че да успее да реабилитира чувството си за вина. Сюжетът се оформя около подготовката и посещението в дома на Уингфийлдови на Джим - млад мъж, върху който всички надежди за светло бъдеще на семейството биват проектирани агресивно. Той обръща на 180 градуса едва крепящия се установен ред на семейството и изкарва от тях неподозирани ексцесии“, разказват от търновския театър.

Постановката ще е съпроводена от музика на живо, като музикантите ще са и медиатор за Том между делюзиите на неговото затворено съществуване и външния свят.

В ролите влизат: Боян Фърцов, Никол Бойчева, Стефка Златкова и Кирил Милушев. Музика на живо ще изпълняват Аспарух Бойлов – пиано, Анна Константинова и Мая Георгиева - цигулка

Премиерата на "Стъклена менажерия“ е тази вечер, от 19:00 часа, в камерна зала на МДТ.