Четирима студенти в професионално направление "Туризъм" получиха на тържествена церемония в Колежа по туризъм на 21 февруари т.г. дипломи и награди от Варненската туристическа камара. Това съобщиха за "Фокус" от ръководството.

Студентите – първокурсници от специалност "Организация и управление на хотел и ресторант" в Колежа по туризъм при Университет "Проф. д-р Асен Златаров"-Бургас Николай Веселинов, Кремена Бунарова и Нели Атанасова, както и студентката в специалност "Туризъм", Калина Сиромахова, спечелиха призове на Десетия зимен кулинарен фестивал, организиран от Община Варна.

Отборът на бургаския Колеж по туризъм спечели първото място в състезанието за основно ястие и второ място за приготвяне на предястие и десерт измежду повече от двадесет други отбори, формирани от специализирани колежи, училища и заведения за хранене в страната. Всички студенти получиха вчера специални дипломи за участието си, които им бяха връчени от директора на Колежа по туризъм в Бургас, проф. Братой Копринаров от името на Варненската туристическа камара. А на техните преподаватели, подготвили ги за участие във Фестивала, доц. Катя Илиева и доц. Минчо Полименов, бе връчена благодарствена грамота.

Студентите получиха и специална награда – технологично оборудване на кухненски блок от Община – Варна.