Студенти IV курс специалност "Счетоводство и финанси" от катедра "Счетоводна отчетност" на ИУ - Варна бяха гости в поредния епизод от образователната инициатива на Областна администрация - Варна - "Открито за държавната администрация". Те бяха водени от доц. д-р Даниела Георгиева и асистент д-р Галина Събчева.

Заместник областният управител Изабела Иванова разказа на младите хора каква е ролята на държавата в регионите, представи им правомощията и отговорностите на областния управител и на нейния екип. Заради специфичния интерес на студентите към финансовия аспект в работата на държавната администрация, те имаха нарочна среща с експерти от Дирекция: "Административно-правно обслужване, финанси и управление на собствеността" - с директора на дирекцията Дарина Ошавкова и с младши експерт Свилен Митов.

Друга гледна точка от правомощията на администрацията, свързана с упражняването на контрол по законосъобразността на актовете и действията на кметовете на общини или с действията на органите от местното самоуправление и местната администрация, както и правните и фактическите действия по придобиването, разпореждането и управлението на държавното имущество на територията на областта представи старши експертът Даниела Стойчева от  Дирекция: "Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост".

След като получиха отговор на всичките си въпроси, гостите разгледаха актуалната изложба на Надежда Енчева в Арт Галерия 12 на Областна администрация и позираха за традиционната снимка в официалната зала на ул. "Преслав" 26.