Струнен квартет "Добрич" в състав Ирина Олшанска - цигулка, Ивелина Калчева - цигулка, Веселина Зайранова - виола и Олена Мошинска - виолончело ще представи коледен концерт в Художествена галерия "Христо Градечлиев" в Каварна утре - 14 декември, от 17:30 ч., предаде репортер на Агенция "Фокус"

Програмата на концерта ще зарадва публиката с разнообразие от музикални творби - класика, популярни мелодии, откъси от мюзикъл - "Малка нощна музика“ от Моцарт, "Ария“ от Йохан Себастиан Бах, "Унгарски танц“ от Йоханес Брамс, "Славянски танц“ от Антонин Дворжак, "Малка нощна музика“ от Моцарт, "Ария“ от Йохан Себастиан Бах, "Унгарски танц“ от Йоханес Брамс, "Славянски танц“ от Антонин Дворжак, С. Джоплин "The Entertainer“ и др. Входът е свободен.

Идеята за създаването на струнен квартет "Добрич“ е на Ирина Олшанска, признат цигулар и концертмайстор на Български камерен оркестър - Добрич. Дебютът на дамската формация се състоя на 26 юли 2019 г. по покана на Архитектурно-парковия комплекс "Двореца“ в Балчик в красивото пространство на Нимфеума. През тази година квартетът споделя идеята музиката да достига до по-широк кръг от публика чрез концертите им в изнесени пространства - МБАЛ - Добрич, Дома за стари хора и на открита сцена в Градския парк в Добрич. Акцент в сценичните им изяви е участието в Международния фестивал "Софийски музикални седмици“ като част от състава на Български камерен оркестър – Добрич. 

Жулиета НИКОЛОВА