ПГАСГ "Арх. Камен Петков" има новообзаведена иновативна класна стая, която ще улесни обучението по чужд език на учениците, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Фани Въргова и Весела Карачанска са учителите, разработили иновацията.

Директорът на инж. Атанаска Вълканова сподели, че от 7 юли 2023 година гимназията вече е иновативно училище след кандидатстване и решение на Министерски съвет.

"Иновацията е свързана с изграждане на чуждоезикова интерактивна библиотека с която учениците по факултативни учебни часове да могат по различен начин да възприемат чужд език и след това да го използват в тяхното професионално развитие. Изградихме я с помощта на националната програма с хуманитарни науки, които ни даде възможност и да оборудваме кабинета, както и да изпълним целите целите и задачите, които си бяхме поставили."

Тя допълни още, че училището е с разширено изучаване на английски език.

"В тези часове учениците по друг начин възприемат и усвояват езика през физическа активност или в обособените кътове, където могат сами да общуват или посредством програмни продукти, които използваме".

Разбрахме също, че предимно осмокласниците ще се възползват от тази стая, защото те имат най-много часове по английски език. Кабинетът може да се използва и от учениците по други учебни предмети.

"В процеса на обучение колегите използват така наречените "бинарни" уроци, като направиха уроци по физика и английски език, по български език и чужд език, за да  могат паралелно нещата да се случват. Стаята няма да се използва само по английски език", категорична бе тя.