Ремонтът на западното платно на "Кукленско шосе" е пред финал. На обекта вече се полага асфалт. До края на седмицата работата ще бъде приключена и след това движението ще бъде пуснато, съобщи за Plovdiv24.bg изпълнителният директор на фирмата изпълнител Маргарита Попиванова.

Компанията пое пред кмета Костадин Димитров ангажимент да приключи участъка и да го пусне в експлоатация преди 15 юни. Маркировката ще се положи до края на месеца, като няма да се налага спиране на движението.

"Опитваме се да облекчим трафика заради предстоящото затваряне на Бетонния мост. След това ще продължим със следващия етап на "Кукленско шосе" - коментира Попиванова.

Датата 15 юни е договорена между община Пловдив и НКЖИ за начало на реконструкцията на Бетонния мост. Условието на кмета Димитров е затварянето на надземното съоръжение да стане след  завършването на дейностите по "Кукленско шосе" и отварянето на пробива "Модър - Царевец".

На 7 юни автомобилите тръгнаха през автомобилния тунел под софийската железопътна линия. Краят на дългогодишната сага беше отбелязан по стар български обичай с хоро. Формация "Наздравица" се стяга да извие кръшно хоро и за отварянето на "Кукленско шосе".