Строежът на храма в "Изгрев“ обедини съветниците в СОС. Членовете на Постоянната  комисия по устройство на територията, архитектура и жилищна политика на Столичния общински съвет подкрепиха предложението да се подпомогне финансово довършването на първата православна църква в район “Изгрев" - “Св. Пимен Зографски". Това съобщи районният кмет Делян Георгиев в личния си профил във Facebook, предава Sofia24.bg.

"Моят доклад, с който от името на жителите на трите ни квартала, моля СОС да подпомогне финансово довършителните дейности по храма, бе подкрепен на днешното заседание на комисията, почти единодушно, само с един глас “въздържал се". Съвносители на този важен за духовността и общността ни документ, са общинските съветници: арх. Росица Николова (ПП-ДБ-СС), Димитър Вучев (ГЕРБ-СДС), Иван Таков (БСП) и уважаваният директор на 119 СУ “акад. Михаил Арнаудов" - Диян Стаматов, за което им благодаря от сърце.

Изключително щастлив съм, че все още има теми, които ни обединяват като народ, могат да бъдат повод за единомислие и откровена работа в полза на обществото и българщината. Благодаря, на съветниците от всички политически групи за подкрепата! Заедно, обединени около безспорните ни ценности, можем да постигнем много и да докажем, че заслужаваме доверието, което хората са ни гласували", добави още районният кмет.