На тържествена церемония в Младежки дом – Варна бяха връчени авторски плакети и дипломи на лауреатите на XXVIІ национален конкурс "Любовта в нас". Сред наградените участници в литературната надпревара е и Елена Пенкова – ученичка от ОУ "Стоян Михайловски" – Пловдив. На възпитаничката на Горица Петрова, старши учител по български език и литература, беше присъдена втора награда за поезия.

Шестокласничката е единственият участник от Пловдив и областта, отличен с награда от националния конкурс. През 2024 година журито разгледа и оцени общо 329 литературни творби на ученици от 34 населени места от 20 области в страната, сочат протоколите на организаторите. Ученици от I до XII клас се състезаваха според критериите: форма на творбата, съдържание, съответствие с поставената тема, евристичност и висока художествена стойност.

Авторите на оценяваните творби бяха анонимни за тричленното жури с председател Станислав Пенев, поет – член на Съюза на българските писатели, председател на Сдружение "Литературно общество“ – Варна, и членове: доц. Гергана Славова и Долорес Коева, литератор.

Литературната надпревара е част от Националния календар за изяви по интереси на учениците. Целта на проявата е да се провокират творческите търсения на децата и младите хора и да им се даде възможност чрез силата на художественото слово да споделят отношението си към едно толкова всеобхватно чувство като любовта.