Четвъртият от поредицата уроци в Щастливо еко училище “Свят непознат" ще се проведе на 16 юни, неделя, от 10.00 до 13.00 часа в Зоопарк Варна. Интересни гости и теми, викторини, много игри, танци, забавно градинарство и арт работилничка са предвидили и този път организаторите от СНЦ “Маджик Стрийт Варна".

За вълшебния свят на гората и мисията на горските служители ще разкаже Станимир Джамбазов от Държавно горско стопанство - Варна. Малчуганите и техните родители ще научат как да пазят природата от пожари, как да реагират при среща с диво животно по време на излет в планината и как да постъпят, ако намерят животинче бебе в беда. Опасни ли са змиите и как да реагираме при среща с влечуго в градска или горска среда?, ще сподели още специалистът.

По време на щастливото приключение, екологът към варненския Зоопарк Нора Люцканова ще разкрие интересни факти за камилите и как да разпознаем различните видове зърнени храни.

Очарователните водещи и аниматори на събитието - кака Роси и кака Стаси, ще ни потопят във вълшебния свят на светулките и ще научим много любопитни факти за буболечетата с фенерчета на гърба.

Повече за предходните издания на инициативата на СНЦ “Маджик Стрийт", подкрепена от дирекция “Образование и младежки дейности", може да откриете тук: https://www.facebook.com/profile.php?id=61559436697838&locale=bg_BG

Посетителите заплащат само вход за зоопарка, заниманията са напълно безплатни.