Синдикалната федерация на служителите на МВР Пловдив, съвместно с партньорите от ССЗБ Пловдив се включиха в благотворителната кампания "С обич за децата - в памет за бащите-герои " на СФСМВР. Мероприятието се осъществи с подкрепата на Община Пловдив, ОД МВР - Пловдив, РД "ПБЗН" Пловдив, фирми,  дарители.

То бе открито от ст. комисар Георги Чергов - Директор на ОДМВР Пловдив и ст. комисар Васил Димов - Директор на РД "ПБЗН" Пловдив, като преди това с минута мълчание беше почетена паметта на загиналите служители на МВР. Инициативата  се състоя в набирането на средства за децата на загиналите служители на вътрешното министерство.   

На сцена пред Община Пловдив се проведе концерт с участието на различни детски формации. СПС демонстрираха работа с полицейски кучета. Опашки от деца се извиха да се снимат с пожарната и с моторите на Сигма. Имаше томбола и награди за всички участници, които завършиха с воя на сирените и отдаването на почит към паметта на Ботев и загиналите борци за свободата на България.