Пореден сигнал за безводие в квартал "Коматево" получихме от читателка на медията ни. Тя заяви, че от 14 септември на ул. "Бадемите" 33 няма вода. 

"Поне 20 пъти съм звъняла на ВиК и всеки път ми казват, че има авария по трасето към Храбрино. Как не успяха за толкова време да отстранят тази повреда? С малко дете сме, не можем нормално да си измием ръцете. Да не говорим колко пари сме дали да купуваме вода от магазина", каза тя. 

"Преди година и половина се нанесохме в апартамента, защото ни отчуждиха имот за пробива "Модър - Царевец". Сега се чудя как да го продам, защото без вода не може да се живее. Колежка ми е споделяла, че не смее да си пусне проточния бойлер, за да не изгори", разказа още жената.

По-рано друг читател на "Фокус" се оплака, че "Коматево" мизерства без вода.

Проблемът е възникнал заради авария на чугунен водопровод с диаметър 300 мм, който свързва мрежата с пречиствателната станция в Храбрино, обясни инж. Антон Гълъбов от ВиК.

Екипите на водния оператор са успели да отстранят повредата, но после се е получило усложнение с регулатора на налягането. На място отново се работи и е възможно проблемното устройство да бъде демонтирано. До края на деня водоподаването в целия квартал ще бъде възстановено, обеща инж. Гълъбов.