Стотици мотористи от цялата страна откриха мото сезон 2024 в Ямбол. Любителите на високите скорости преминаха по улиците на Ямбол за почетна обиколка, а по-късно беше отслужен водосвет за здраве и безавариен сезон. Мотористите отправиха апел към другите участници в движението за толерантност на пътя. Те се надяват да се запази тенденцията за спад на смъртните случаи сред мотористите. Следващото голямо събитие на мотоклуба е първият мотосъбор за годината в местността Бакаджик край Ямбол.

"Безопасността е гарантирана от момчетата от клуба, които ще заемат позиции, така че да няма ситуации, да няма някакви влизания, излизания в групата. Всичко трябва да бъде подредено. Съгласували сме го с полицията", каза пред националната телевизия Добри Добрев, Президент на мотоклуб "Ездачите", Ямбол.

"Спирачките и гумите - това е може би най-отговорното нещо на мотора, което трябва да бъде на 200% технически изправно. Призовавам шофьорите на автомобили, и аз съм шофьор на автомобил и на камион, да поглеждат два пъти в огледалото и да не забравят, че има хора, които са на две гуми и също имат семейства", подчерта Пламен Колев, секретар на мотоклуб "Ездачите".

"При нас винаги има риск, но пък адреналинът е в достатъчно количество", заяви Ванислава Найденова, моторист.