Децата от Спортното, които бяха приети в болница заради натравяне, вече са добре, но все още не са изписани, тъй като се изчакват изследванията им, съобщи за Агенция "Фокус" директорът на училището Ружка Генова. Тя ги е посетила лично снощи, за да види състоянието им и да ги подкрепи.

"От останалите имаме деца, които се връщат в училище, а има и такива, които все още са си вкъщи по семейни причини. Всички чакаме резултатите с нетърпение, за да разберем каква е истината“, каза Генова.  

Все още има деца, които се оплакват от болки в корема, каза още директорката. Ученическият стол остава затворен, а децата от общежитието си осигуряват пакетирана храна отвън.

"За нас столът е част от образователно-възпитателния процес, но засега остава затворен. Но истината е, че всички обекти отвън, около училището, си работят и не са затворени“, каза още Генова.

Иначе всичко друго в Спортното училище в Пловдив си е нормално, тече  образователният процес, както и тренировъчният.  Днес дори е имало състезания на Гребния канал.  

"Чакаме резултатите, защото не отричам, че нещата са обезпокоителни. Но и не бива да хвърляме етикети, преди да сме сигурни", каза още Ружка Генова.