Столичната организация на Български Червен кръст организира пресконференция за представяне на резултатите от изпълнението на Проект "Информирани и подготвени при бедствия, аварии и кризи“ и анализ на база проведено анкетно проучване в столицата сред възрастни лица и ученици, относно знанията им за реакция по време на бедствия, съобщиха от пресцентъра на БЧК. В събитието се очаква да участват представители на СД на ПБЗН, на Дирекция АПП – Столична община, на тел. 112, на ПСС към БЧК, училищни директори, педагогически съветници, доброволци и служители на БЧК-Столична организация, както и други заинтересовани страни.

Целта е да се обсъдят различни гледни точки и създаване на трайни партньорства за работа по превенцията на населението и защитата му при бедствия, където всяка една от страните да участва със собствената си експертиза.

Пресконференцията е част от дейностите на проект "Информирани и подготвени при БАК", съфинансиран от Програма за развитие на иновации и добри практики по приоритетни дейности на Български младежки Червен кръст.

С проекта, чрез поредица от разнообразни по своята същност, но единни в посланието си дейности се цели повишаване на информираността на доброволците от Български младежки Червен кръст-София /БМЧК-София/ и на гражданите на столицата от различни възрастови групи относно уязвимостта им по време на природни бедствия.

Пресконференцията ще се състои на 14 ноември /понеделник/ от 10:00 до 12:00 часа в административната сграда на БЧК на бул. "Джеймс Баучер"76, зала "Вашингтон", ет.2 .