Средства от СОПФ отиват за подобряване енергийната ефективност и ВиК мрежата в общински училища и лечебни заведения, информира пресцентърът на Столичния общински съвет.

На предстоящото заседание на Столичния общински съвет ще бъдат разгледани предложения за финансиране от Специализирания общински приватизационен фонд (СОПФ) на важни за образователната и здравната инфраструктура обекти. На база на постъпилите доклади от съответните районни администрации,  Съветът за управление на фонда е одобрил отпускането на парите.

110 382 лева от средствата ще бъдат предназначени за район "Кремиковци" за изпълнение на мерки за топлинно изолиране и частична подмяна на дограмата на 162 ОУ "Отец Паисий" в квартал Ботунец.

Инвестиция в размер до 308 756 лева ще бъде направена за извършване на подмяна на отоплителната инсталация на 5 ОУ "Иван Вазов", в район Витоша.

С 218 700 лева от Столичния фонд ще бъде финансиран и цялостен ремонт на ВиК инсталацията в сградата на ДЦК XI в район Възраждане.

Общата стойност на инвестициите достига малко над 637 000 лева, а окончателно решение за отпускането им ще вземат общинските съветници в четвъртък.