"Очакваме талантливите и вдъхновени деца отново да участват със свои авторски приказки в конкурса "Ще ти разкажа приказка“. Литературното ни съревнование разкри таланта за писане на стотици деца. Оригинални, забавни и поучителни истории пристигат във всяко издание от цялата страна и дори от живеещи извън границите на родината ни българчета", обяви заместник-кметът на София Мирослав Боршош началото на дванадесетото издание на Националния детски конкурс за авторска приказка "Ще ти разкажа приказка“, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Конкурсът е на свободна тема и в него могат да участват деца в две възрастови категории: 9-12 години и 13-15 години. Творби се приемат до 24.00 ч. на 28 февруари 2023 г. на e-mail: kalendar.kultura.so@gmail.com. Столична община издава илюстрован сборник с отличените детски приказки, лаптопи, таблети и книги получават победителите в двете възрастови групи.

Подробна информация за условията на конкурса е публикувана на страницата за култура "Арт София“, в раздел "Арт конкурси“.