Инж. Ивайло Кукурин, който е кмет на район "Младост" в София, представи отново свой отчет за свършената работа до момента, предава Sofia24.bg

Ето какво гласи отчетът на районния кмет:

С екипа от зам-кметове проведохме изключително градивна среща с представители на най-голямата Фейсбук група на Младост.

Пред тях представих приоритетите на екипа и дейностите, които сме свършили до момента за реализацията им, както и бъдещите планове за оптимизация на работата и поетапно изпълнение на поетите ангажименти.

От тяхна страна получихме разбиране и желание за съвместна дейност свързана с по-добрата информираност на гражданите, както и подобряване на обратната връзка и комуникацията. Бяха ни представени и синтезирани питания от гражданите, на които се опитваме всекидневно да отговаряме и да решаваме натрупаните проблеми с наличния ресурс.

Благодаря за протегната ръка за партньорство! Убедени сме, че усилията, които полагаме заедно са в полза на гражданите, каквато е и основната ни цел.

В заседателната зала на Районната администрация проведохме работната среща с екип "Събития" на "Декатлон България". Обсъден беше спортния и културен календар на район "Младост“ и полето за съвместна дейност с "Декатлон“ през 2024 г.

Основната мисия както на Районната администрация, така и на частния партньор, е децата и техните родители да бъдат активни, да се научат да ценят спорта, да живеят отдадени на контакта с природата и заниманията на открито.


Получихме покана по повод националния празник на България - 3-ти март - да участваме заедно с всички желаещи жители на района в изкачването на Черни връх с начална точка х-л Морени.

Събитието се организира съвместно с представители на Националния исторически музей, които ще изнесат кратка беседа пред множеството, събрало се по повод този тържествен повод.


Набелязани бяха промени в пролетния маршрут на маратона на "Декатлон", планиран за 15-ти юни 2024 г., като се договорихме финишът и церемонията по награждаването на участниците да бъдат в парка пред сградата на Районната администрация в "Младост 3".

Получихме уверението на колегите от "Декатлон“, че ще се включат в организацията на няколко важни за културния и спортния живот на Района събития:

- през април – в "Спортния фестивал на детските градини“, предвиден в залата на едно от младостките училища;

- за Деня на детето - с организирането на състезание по детско колоездене,

- част от големия празник на Района – "Младост фест“;


- през септември – при организацията на "Есенния маратон на Младост“;

- през декември – за наградния фонд на "Районните ученически игри“ - първенство по седем вида спорт;


- евентуално – при организацията на състезанията по плуване в детските градини "Водна феерия“;

Набелязахме общи стъпки за съвместно организиране на спортни празници в училищата, където заедно с учителите по физическо възпитание да се даде възможност да бъдат представени спортове, които не са част от задължителната учебна програма.

По отношение на дългосрочните перспективи се съгласихме, че е от изключителна важност включването на училищата и детските градини като активни участници в културния и спортния календар на района.

Длъжни сме да предложим на жителите на района друга перспектива към живота – с повече придвижване пеша или с колело, с по-малка зависимост от личния автомобил, с по-голяма грижа за физическата активност на всеки жител на района.