Районната администрация спря още един нагъл опит за документална кражба на общински имот в ж.к."Дианабад" в София.Това заяви кметът на район "Изгрев" д-р Делян Георгиев в публикация в личния си профил във Facebok.

"Фокус" публикува текста без редакторска намеса: 

"Преди месец, "Търговска Лига Национален Аптечен Център АД" се опита да присвои 21 кв.м. от общински имот за озеленяване, чрез нанасяне в Кадастъра на неверни имотни граници на собствения си имот на бул. “д-р Г. М. Димитров". По този начин, акционерното дружество щеше да увеличи площта на парцела си, общината да загуби собственост, а живущите в бл.1 щяха да се лишат от подхода към входа си.

Благодарение на бързата и компетентна реакция на нашата община и аргументираното ѝ възражение в съда и Кадастъра, това няма да се случи. В следствие на мощния натиск от наша страна, за по-малко от месец, бяха направени промени в Кадастъра и вместо да загубим 21 кв.м., общината реално придоби общо 80 кв.м. земя от корекциите на границите на имота на дружеството.

В този мандат, много общински имоти бяха спасени от подобен тип действия, иззехме десетки заграбени такива, върнахме си собственост във всеки от кварталите и разрушихме над 20 незаконни сгради, построени върху наша земя през годините. Най-накрая, след десетилетия бездействие, общината възвърна ролята си на “добър стопанин" в район “Изгрев".

Докато съм кмет на нашия район, няма да допусна общественият интерес да бъде ощетен, общината - ограбвана, а хората - неглижирани. Заедно ще направим район "Изгрев" едно по-добро и справедливо място за живот, защото той е нашият дом!".