Предпазна мрежа ще възпира за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци на две "любими“ места в "Панчарево“, научи Sofia24.bg. От Столичния инспекторат съобщиха, че е поставена мрежа, която да ограничи достъпа за безотговорно изхвърляне на отпадъци на две места в дерето на Кална река. 

"След извършени системни проверки и установени нарушители, частни лица и фирми, се предприеха мерки за предотвратяване на замърсяването. Ето защо от страна на администрацията на район "Панчарево" и Столичния инспекторат се организираха действия за възпиране на тази порочна практика с поставяне на мрежа в края на ул. "Витошки камбани“ и ул. “Йовковци“ във в.з Бункера.

В рамките на няколко дни се извърши почистване на замърсените терени преди поставянето на мрежата. Участие в акцията взеха служители на районната администрация "Панчарево“, а районните инспектори се включиха в организацията и в работния процес. Проверките ще продължат, за да се запазят почистените места и да не се допускат отново нарушители", добавиха от Столичния инспекторат.