Буден гражданин публикува няколко снимки, които предизвикаха сериозна дискусия във Facebook, видя Sofia24.bg. Фотографиите бяха показани в група, посветена на проблемите на квартал "Бояна". 

"Колоната на моста от Околовръстното, в посока "Бояна" (откъм НИМ) е компрометирана и пречупена вече. Не съм сигурен къде трябва да се сигнализира за това", написа мъжът. 

Ето част от коментарите: 

- Район "Витоша", Столична Община. Пуснах го на тях, защото не могат да бъдат отбелязани, поради някаква причина!

- Системата на Общината. Не че нещо ще направят, но като падне някой ден ще можете да кажете: "Аз казвах ли ви?

- Трябва да се вземат мерки незабавно, защото при един по-тежък камион ще се срути върху някой от нас. Може би повече институции трябва да се сигнализират, гражданска защита, община и т.н.

- Ще маскират с ламарина (както моста) и ще се приключи.

- Сега ще го затворят за 30-годишен ремонт.

- Детелината е за ремонт отдавна. Затвориха с плоскости корниза, а бетонът е обрушен отдавна.

- Като стане беля може и да го ремонтират, ама първо да оправят Дунав мост - там ще се мотаят 2 години...за което се извиняват за неудобството на пътуващите.

И ще пръснат едни 40 милиона лева за ремонт.

- Какво сте запалили...Външният бетон пада, защото е нескопосано направен, колоната е арматура и бетон и няма мърдане. 

- Проблемът е, че сега ще бъде измазана отгоре-отгоре и всичко ще остане до там, а по навътре в колоната не е ясно какво е положението.

"Благодаря за сигнала! Ще го насочим към АПИ. В кръга на шегата, ще изкара още 50 години, но за всеки случай бъдете предпазливи и заобикаляйте детелината на "Бояна", написа администраторът на групата.