Редица зрителски сигнали за трагично състояние на "Ловен парк", който е част от Борисовата градина в София и се използва за разходки и хоби, съобщават от bTV.

Столичани сигнализират за паднали и опасни дървета - липса на санитарна сеч и грижа за гората. Според тях е възможно изсъхнали дървета да паднат върху човек. Много от сухите растения, които са се счупили, са повлекли и здрави.

"През последните години дърветата станаха изключително опасни. За период от 2-3 месеца имаме два случая с наши съседи, при които дървета падат до тях. При единия става въпрос за жена, която тича, а при другия за баща на две деца, който се разхожда в парка“, коментира пред bTV Весела Богданова. Дърветата падат на метри от тях.

Притесненията на хората в района са идентични за всички – най-вече и за децата.

"От 15 години живея тук със семейството си и санитарна сеч до момента не съм виждал. Понякога падат дървета в реката и тя започва да прелива, но трябва да подаваме многократно сигнали“, посочи Яни Стоименов.

"Започнали сме дейности по премахване на сухите и опасни дървета покрай два обекта – стадион "Българска армия“ и зала "София“. В момента се маркират и ще започнат дейностите около Софийска духовна семинария. Тази година ще бъде извършено планово почистване на речното корито, което е оттук“, посочи Димитър Данчев, директор на дирекция "Зелена система“.

"Ежеседмично се извършват проекти от инвеститор, който е ландшафтен архитект. Масовото прочистване ще бъде извършено, след като бъде изпълнена инвентаризацията в останалите участъци“, каза още той.