Столичани са притеснени от изкъртени пътни знаци по натоварено шосе. Граждани сигнализираха за изкъртени пътни знаци по Бистиришко шосе. Снимките показват участъка от кръговото под "Околовръстния път“ до пречиствателната станция за питейни води "Бистрица“. Според гражданина причината е в некачественото поставяне на знаците. 

Пътят е изключително натоварен и е рисков за катастрофи, а знакът, който е паднал, е много важен. Независимо от сигналите той продължава да лежи на земята.

"Това са важни пътни знаци, единият е за път с предимство, другият "Стоп“, третият указва пешеходна пътека. Със сигурност това може да доведе до недоразумения и обърква шофьорите“, казва пред bTV мъжът, подал сигнала.

Причината тези знаци да бъдат съборени едва ли са пешеходци. Там те са рядкост. Според човекът става дума за особеностите на ветровото натоварване в района.

От АПИ отговориха, че знаците са демонтирани от недобросъвестни граждани. Оттам са се свързали с полицията за извършените вандалски прояви, а пътните знаци ще бъдат монтирани отново.