Цените на ягодите варират от 5,50 лв. до 7 лв./кг., а черешите се продават на цена от 2 до 10 лв. за кг. Тези цени пораждат различни мнения у софиянци дали ще правят сладко тази година и дали забелязват повишаване в цените.

Ето какво мислят някои от купувачите на пазара в София:  

Славея Ангелова казва че от миналата година черешите са по-скъпи, но не драстично.

“Сладко обаче няма да правя по финансови причини", сподели още тя.

Василка Младенова пък обясни, че няма покачване в цените на черешите, но въпреки това няма да прави сладко. 

“Няма да правя сладко, защото си имам достатъчно и няма нужда", коментира посетителката на пазара.

София Стойчева разказа, че за нея няма увеличение в цените на плодовете, дори има намаление в сравнение с предходните седмици. 

Таня също коментира, че за момента забелязва покачване в цените на плодовете.

“Минимално е увеличението, но все пак го има", каза още тя.

Пепа Александрова заяви, че цените на зеленчуците, както и на плодовете, винаги са си били такива, но разказа за няколко несполучливи покупки. 

“На една сергия бяха сложили хубави домати, купих 3 кг. и аз обикновено винаги ги проверявам, този път не, и като се качих в автобуса, бяха скапани, дори като се върнах на другия ден да купя сливи, те бяха кисели", сподели още Александрова и допълни, че се забелязва покачване в цените на сливите, но въпреки това ще направи сладко тази година.

Все пак на пазара имаше и такива посетители, които са решили да правят сладко, но от плодове, които те сами са ги отгледали.

“Цените на пазара са добри, купих си вече картофи. “Относно плодовете ще си правя сладко, но от моите продукти от вилата", обяснява Иван пред БГНЕС.