На 26 април едно от най-старите училища в гр. Нова Загора – НУ "Св. Паисий Хилендарски“, отбеляза своя стогодишен юбилей с празничен концерт. Той беше уважен от кмета на Община Нова Загора Галя Захариева и нейният екип, бивши директори и преподаватели на училището, директори на детски градини и училища в общината, общественици, граждани.

С приветствие към всички тях и с "Добре дошли!“ се обърна директорът на НУ "Св. Паисий Хилендарски“ Станка Вълева.

Свой поздрав от сцената отправиха и двама бивши директори – Росица Димова и Георги Георгиев.

Родното училище остава завинаги в сърцето не само на своите възпитаници, но и на тези, които са били зад учителската катедра. Бившият учител Пепа Донева развълнува публиката със споделени емоции в стихове.

В тържествената вечер прозвучаха песни и стихотворения от възпитаниците на училището. Усмивките спечелиха и децата от подготвителната група със своя танц, подготвен със специалната помощ от Стефан Коев.

Сърцата разтуптяха и танцьорите от ТШ "All steps – Всички стъпки“ гр. Нова Загора с ръководители Павлина и Стоян Петрови.

За своя юбилей рождениците получиха много цветя и поздравителни адреси, сред които - от областния управител на Сливен инж. Маринчо Христов, началникът на РУО – Сливен д-р Кристиана Добрева-Станкова, кметове на малките населени места и др.

Кметът на Община Нова Загора и нейният екип специално посетиха училището още през деня, за да връчат своя подарък и да зарадват учителите, служителите и учениците в началото на техния празник.

Красива кошница с цветя беше поднесена от тяхно име на тържествения концерт.

В поздравителния адрес към юбилярите г-жа Захариева изразява своето признание:

"Вече цял един век родното Ви училище расте, но не старее, защото носи в сърцето си безброй малки възпитаници, изучили АБВ – то точно в тази столетна сграда, в която се преплитат минало, настояще и бъдеще!“