Произведения на известни български поети красят оградата на СУ "Емилиян Станев“ във Велико Търново от тази сутри, предаде кореспондент на "Фокус“. Инициативата, подхваната от учители и младежи от школото, е посветена на Деня на поезията, който отбелязваме днес – 21 март.

Децата преписват любимите си стихотворения от няколко дни. Включват се и преподаватели. От днес цветните поетични писма са закачени на оградата на школото, за да достигнат до повече хора. Младежите са планирали и да раздават ръкописи на различни места в града.

"Ще ви усмихнат. Ще ви разплачат. Ще ви замислят. Ще ви възторгнат. Думите ще оживеят, защото ще са споделени. Децата ще ви ги подарят, написани със собствените им ръце, чули тяхното вълнение. Прочетете ги. Преживейте ги. Спомнете си ги. Така ще бъдем заедно, което е смисълът на всеки празник“, призовават от училището.

Те приканват и останалите жители на града, а и всички българи да се включват в тяхната инициатива като споделят в профила си във Фейсбук своето любимо поетично писмо с хаштагове #избирамродниясиезик; #дензапоезия; #поетиченвторник; #ниечетем.