Виолета Комитова е много компетентен кандидат, ще имаме успех. Това заяви председателят на политическа партия "Български възход“ генерал Стефан Янев след откриването на предизборната кампания на партията в София, предаде репортер на "Фокус“.

"Госпожа Комитова е човек от професията, човек архитект, общественик, преподавател, с доказани умения и да комуникира, и да ръководи екипи. Смятаме, че това е един много компетентен кандидат и ще имаме успех“, заяви Стефан Янев.

Председателят на "Български възход“ обясни, че Виолета Комитова има разработен подробен план за развитието на града с хоризонт от 10 години.

"В тези местни избори сме подготвили рамков документ – план за хармонично развитие на всички общини. Госпожа Комитова е подготвила много подробен план за развитието на Столична община и град София – няма аспект от обществения живот, който да не е засегнат, да не е предвиден“, категоричен бе той.

Той коментира и структурата на партията: "Партия "Български възход“ е създадена и се състои от членове и симпатизанти, от които всеки един е успял в това, което правил за себе си. Това са хора, които са готови да работят, освен за себе си, за обществения интерес“.

На въпрос какво мисли за кандидатурите на най-големите политически сили, Янев отговори така: "Натъкваме се на един генерален проблем – тези кандидати са партийни. Те не носят специфика по отношение на проблемите на София, а по-скоро говорят с общи обещания и клишета“.

Той определи шансовете на Виолета Комитова на предстоящия местен вот като "много добри“. Ако партията стигне до балотаж, "Български възход“ ще разчита на подкрепата на хората, а не на отделни партии.

От "Български възход" ще заложат на позитивна предизборна кампания, която ще е фокусирана върху предлагането на решения за проблемите на хората по места.