Целта ни е с разум и диалог да се състави редовно правителство. Това заяви лидерът и председател на формацията Стефан Янев, който днес се срещна с избиратели и симпатизанти във Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус". Янев се включи в честванията за Празника на града. В старата столица той уточни, че това е била мисията на "Български въздход“ и в предходния парламент – да се състави кабинет, който да  реши политическата криза и проблемите на хората, кабинет, който да изведе България на пътя на развитието.

"Точно това е целта на партия "Български възход“. На базата на разумните аргументи, на базата на диалога, взаимодействието с другите политически субекти в Народното събрание, да търсим онази спойка, онова единство, което е интерес на националните приоритети, в интерес на решаването на проблемите на българските граждани. Наша заслуга, нескромно мога да кажа, че думите, които бяха позабравени в политическия речник – диалог, взаимодействие, търсене на начин за решаване на проблемите, вече се използват от много други партии. Така, че сме на прав път, продължаваме в същия дух, търсим аргументите на базата на здрав разум, на базата на обществения интерес“, посочи още Янев.

Днес той подкрепи кандидатите за депутати от листата на "Български възход“ във Великотърновски многомандатен избирателен регион и подчерта, че тя е съставена от професионалисти в различни области, личности с доказан авторитет.

Освен това той призова всички българи да излязат и да гласуват на 2-ри април като зачеркнат номер 15 в интегралната бюлетина.

Луиза ТРАНЧЕВА