Областният управител на Смолян Стефан Събрутев поздравява жителите на областта по повод 137 години от Съединението на България. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация – Смолян.

"Приемете моите най-искрени поздравления по случай Деня на Съединението на Княжество България с Източна Румелия – 6 септември!

Съединението е значима дата в националната ни история, защото е резултат от енергията и силата на нашият народ, дръзнал да заяви своето право за отстояване на българската национална духовност и да защити идеала си за национално освобождение и обединение. Един народ, който въпреки заплахите на Великите сили,  показва на света своята решителност, смелост и военен героизъм! Това е блестящ по своята значимост урок за българщина и ясен знак за европейските политици, че трябва да се съобразяват с млада България, която никога не е била по-единна, както в този момент.

Днес отново се изправяме пред историческия смисъл на Съединението и ясно осъзнаваме, че предизвикателствата на времето и трудностите, през които се изправяме като народ, трябва да ни обединяват, за да вървим напред!  

Нека помним и се стремим към идеала за силна и единна България! Да поддържаме българския дух и да градим един по-добър живот за всички нас, тук в Родопите! Честит национален празник!“, се казва в поздравлението на областния управител на Смолян.