Областният управител на Смолян Стефан Сабрутев поздравява жителите на областта с днешния празник, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация – Смолян.

"Щастлив съм Ви поздравя  по повод 114-годишнината от Независимостта на България, обявена на 22 септември 1908 година в Старата столица  Велико Търново!

Възвестяването на Независимостта на България с царския манифест на Фердинанд и признаването на нейния суверенитет от Великите сили, е едно от най-значимите събития в новата българска история. С този акт, нашата страна-една от най-старите в Европа, отново възвръща международния си авторитет и се появява на световната карта. България доказва, че  основите й са здрави, че може да бъде независима, силна и обединена!

Днес се прекланяме пред  смелостта и мъдростта на българските държавици! Нека в този ден отдадем заслужена почит към тези, които ни дадоха пример за единство и дипломация! Нека бъдем  техни достойни наследници, да съхраним патриотизма и отдадеността за свобода и независимост!

Пожелавам Ви здраве, свобода на духа и самочувствие! Да заслужим признанието и обичта на идните поколения! Нека бъдем достойни българи! Честит национален празник!“, се казва в поздравлението на областния управител на Смолян.