Броени часове преди днешния концерт на родна сцена, световноизвестната оперна певица Татяна Шиварова се срещна с кмета Стефан Радев. Тя бе в компанията на съпруга си пианистът и диригент Марцио Фуллин и на  тенора  Фабио Армилиато, с които оперната прима ще си партнира на сцената тази вечер в зала "Сливен“. От дълги години Татяна Шиварова живее и твори между Италия и Сливен. Дългогодишната й музикална и творческа кариера преминава по световните сцени и се радва на забележителни постижения.

"За мен е удоволствие да ви посрещна и да ви приветствам с "Добре дошли!“ към чуждестранните гости, а към вас - на родна земя! Радвам се, че концертът ви тази вечер е част от програмата ни Майски дни на културата "Сливенски огньове“ и съм убеден, че ще предизвика истински фурор! Сливен е винаги щастлив да ви посрещне!“, приветства гостите сливенският градоначалник. Той отбеляза, че в своята история Сливен има с какво да се гордее и името на Татяна Шиварова е част от съвременната история и култура на града  под Сините камъни. Кметът използва случая да я приветства, че в своята ангажираност с концертите, тя посвещава част от времето си и на майсторски класове, в които обучава младите хора на любов и познание към оперното изкуство.

На свой ред гостите благодариха за поканата и топлото посрещане. Съпругът на оперната прима Марцио Фуллин отбеляза, че при всяко свое посещение намира Сливен все по-красив и подреден. Той поздрави кмета Радев за ремонта на зала "Сливен“, който е преобразил изцяло пространството и е придал на залата съвсем нов и различен облик и впечатляваща акустика.

Най-добри пожелания и благодарност към домакините отправи и Фабио Армилиато, който ще стъпи за първи път на сливенска сцена. Армилиато е един от най-известните тенори на международната оперна сцена в продължение на повече от три десетилетия и разпознаваем от публиката, благодарение на забележителния си глас.  Като посланик на град Генуа той изпрати специални поздрави на Стефан Радев от името на италианския градоначалник Марко Бучи.

"Светът в музика“ – е озаглавен концертът, който примата подготвя и ще изнесе пред сливенската публика тази вечер в зала "Сливен“.

На срещата с кмета присъства и зам.кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова.