С внасяне на знамето на Общината в зала "Сливен“ днес започна 39-ата  тържествената сесия на местния парламент. Тя е посветена на празника на Сливен – Димитровден.

Приветствие към всички отправи председателят на Общинския съвет Димитър Митев. Той изрази увереност, че въпреки нелеките и трудни времена и множеството кризи в последно време, Сливен няма да забрави славното си и героично минало и ще устои на превратностите на времето.

"Всяка година, на Димитровден, си задаваме въпроса – успяхме ли да си свършим работата, за която сме избрани от нашите съграждани. Смятам, че с моите колеги от Общинския съвет се справихме добре. От началото на мандата през 2019 г., до момента сме приели над 1200 решения, съпътствани с дебати и различни гласувания, което е нормално. Но сред всички нас винаги оставал духът на разбирателството, уважението към опонента и към неговото различно мнение. Така ще е и занапред“, заяви още председателят Митев. Той благодари на Община Сливен в лицето на кмета Стефан Радев и всички останали институции, с които местния парламент си партнира в изпълнение на дейността си.

По повод Димитровден приветствие от сцената на залата отправи и кметът Стефан Радев.

"Последните две години бяха трудни за нас и целия свят, който се изправи пред невиждани в новата ни история предизвикателства. Те промениха начина ни на живот и някои гледни точки. Това време ни даде и ценни уроци, че и най-сложната и тежка криза, може да се преодолее, тогава, когато една общност действа обединена и впрегне целия си потенциал, за решаване на дадена криза. Тогава нещата се получават и продължаваме напред, колкото и да е трудно“, посочи сливенският градоначалник. Той изрази съжаление, че настоящото трудно време, породено от серията от кризи, в което освен това се води и война, не дава много оптимизъм на отделните общности в страната.

"Силно вярвам, че обединени, отговорни и търсейки решенията за нашата община, ще успяваме във времето да намерим пътя напред. Ще го правим не само като отговор на кризите, но и с идеята, в която вярвам – че ще виждаме Сливен все по-проспериращ град, с модерна инфраструктура и съхранена природа. Вярвам, че град с вековни традиции, богата история и нашата гордост пред света, ще има добро бъдеще. За децата и внуците ни, които да растат news pic 2
©
тук свободни и щастливи. Зависи от всички нас!“, заяви в заключение Стефан Радев. Той отличи почетните граждани на Сливен и общината. Тази година това са доц. д-р Владимир Демирев, колоездачите Павел Шуманов и Евгений Балев и художникът Александър Дойчинов. Те получиха почетен знак с лента в цветовете на знамето на Сливен, Значка, Диплом и карта на почетния гражданин.

За висок професионализъм в работата и висока гражданска отговорност, със значки на Община Сливен бяха удостоени, служители на ОДМВР-Сливен, на пожарната, лекари, медицински сестри и доброволци.

Сред гостите в залата бяха народният представител Хатидже Георгиева, която също поздрави всички за Димитровден. Събитието уважиха още ресорните зам.-кметове и секретарят на община Сливен, зам.-областният управител Антоний Андонов, чуждестранните делегации, които в момента са на посещение в Сливен, директори и представители на институции в града.

В рамките на тържествената сесия новоизбраният общински съветник Наташа Пощова положи клетва. Тя ще заеме мястото на напусналия по лични причини общински съветник и един от председателите на местния парламент – Деян Дечев.