През изминалия уикенд Пловдив беше домакин на годишната среща на Българската асоциация по клинични проучвания. Представителите на български и международни фармацевтични, изследователски и биотехнологични организации бяха избрали града под тепетата за най-важното си събитие за годината, презентирайки и обсъждайки в програмата си актуалните за бранша теми.

Изключителен интерес предизвика презентацията на д-р Борислав Матеев, преподавател в Биологически факултет на Пловдивски Университет "Паисий Хилендарски“, който представи резултатите от пилотния проект на факултета с партньорски компании, членове на асоциацията. Чрез тази програма, студенти от всички специалности имат възможност да преминат през до тримесечен стаж в реални работни условия, придобивайки познания и умения, важни и ценни за бъдещата им кариера и професионално развитие.

Като координатор на проекта д-р Матеев изтъкна със задоволство обстоятелството, че след първия етап на стажантската програма 25% от участвалите студенти са получили предложение за работа, а след току-що приключилия втори етап 100 % от участниците са получили оферти и вече са служители на топ фирмите в биотехнологичната сфера. Това е показателен факт за нивото на академичната подготовка, която получават възпитаниците на факултетa в различните специалности.

По време на срещата още компании, членове на асоциацията, декларираха желание да се присъединят към стажантския проект на университета.