От утре, 12.04.2024 г., стартират празничните прояви, посветени на Деня на Община "Тунджа" 22 април - Международен ден на Земята. Тогава децата на община "Тунджа" ще гостуват на Авиобаза "Безмер" за Международния ден на авиацията и космонавтиката, съобщиха от общината.

В програмата са включени традиционните Тунджански литературни дни, пиесата "Хитър Петър" на Драматичен театър "Невена Коканова", детски празници с кака Ели, пейнтбол, "Тунджа пее и танцува" - Хоротека с Фолклорен ансамбъл "Тунджа", забавната история с поука на Велика Видева и Вартерес Минареджиян, които представят "Как баба Минка надхитри мъжа си" и други събития.

В нея присъстват и празниците "Водим бъдещето за ръка" за децата от детските градини в община "Тунджа“, който ще се проведе на 18 април от 10.30 ч., в с. Козарево; на 20 април от 10.30 ч. в с. Симеоново - Празник "За хляба наш". Отново на 20 април, от 14.30 ч. в с. Тенево ще се проведе Общински празник на художествената самодейност "Хоро се вие, песен се пее", а от 18.00 ч. в Тенево е и "Концерт за приятели", посветен на 70 г. от създаването на Фолклорен ансамбъл "Тунджа".

На 21 април, от 10.00 ч. в парка на с. Генерал Инзово ще се проведе Пролетно надиграване и надпяване "Ромбана 2024", а от 11.30 ч. с. Генерал Инзово ще се открие Приложен учебен център за развитие и съхранение на местни традиции, обичаи и занаяти.

На 22 април, от 09.00 ч., в Залата на Община "Тунджа" ще се проведе Тържествена сесия на Общински съвет "Тунджа" и награждаване на физически и юридически лица по повод Деня на Община "Тунджа", а от 10.30 ч. пред сградата на община "Тунджа" - Тържествена церемония за Деня на община "Тунджа". В същия ден от 11.30 ч. е и Изложението "Произведено в Тунджа", а от 14.00 ч. Инвестиционен форум "Тунджа 2024".