Утре, 5 март, заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Найденов ще даде старт на ремонта на 24,6 км от път III-907 (Маринка – Звездец) – Визица – (Царево – Малко Търново). На първата копка ще присъстват областният управител на Бургас Пламен Янев, кметът на Малко Търново Илиян Янчев, представители на Областно пътно управление Бургас и на строителя.

Последният ремонт на третокласния път, който е единствената пътна връзка за с. Визица, е изпълнен преди повече от 30 години. Сега пътната настилка е компрометирана с множество пукнатини и деформации. Трасето е единствената пътна връзка за село Визица.

За подобряване на неговото състояние, след процедури по обществени поръчки, са сключени договори за изпълнение на строително-монтажни работи. Строителството ще бъде изпълнено от ДЗЗД "Странджа 2022“, с участници в обединението: "ПСТ Груп“ ЕАД и "ОРС-Инфраструктура“ ООД. Стойността на предвидените за изпълнение дейности е 45 679 984,58 лв. с ДДС. Строителен надзор на обекта е "Рутекс“ ООД. Договорът за него е на стойност 1 454 745,60 лв. с ДДС. Авторският надзор на стойност 28 920 лв. с ДДС ще осъществява "Инжконсулт проект“ ООД.