Отвориха системата за електронен прием на деца в първа група на детските градини във Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус“. Онлайн заявленията за първото класиране се подават до 8 април, включително. Резултатите от него ще бъдат обявени до 17:00 часа на 9 април. Срокът за записване на децата ще е до 17:00 часа на 15 април.

От местната администрация в старата столица уточняват, че свободните места за второто класиране ще бъдат изнесени на 16 април, а записването след третото класиране ще продължи до 17:00 часа на 7 май.

По данни на ГРАО тригодишните деца за прием в детските градини са 508. Те ще бъдат разпределени в 20 групи в 14-те детски градини във Велико Търново.

От Община Велико Търново са категорични, че родителите не трябва да се притесняват, защото има места за всички малчугани. Основният критерий, по който децата ще бъдат класирани, е адресната им регистрация.

На сайта на местната администрация в "Актуално за детските градини“ са публикувани Наредбата за прием и отговорите на "Най-често задаваните въпроси“ от родителите след въвеждането на електронния прием.