Дадено е началото на онлайн фотоконкурс "Моята зелена България" с организатори Младежки център – Добрич и Европа Директно Добрич, предаде репортер на "Фокус". Идеята е деца и млади хора да уловят в един фотографски кадър безкрайната красота в необятната природа на България и да пречупят през своя поглед идеята за “зелена" трансформация – съхранена природа, ограничаване на ефектите от климатичните промени, качествен живот с чист въздух и др.

Право на участие имат деца и младежи от страната на възраст между 12 и 19 години, разпределени в две възрастови групи - 12 – 15 години и 16 – 19 години. Може да се участва с до 3 броя авторски снимки, формат JPEG с максимален размер на снимката до 10 МB всяка.

Фотографиите трябва да са придружени с кратко заглавие, информация за мястото, на което е направена снимката, трите имена на участника, години, адрес, телефонен номер (за обратна връзка). Условие е фотографиите да са направени през периода 2022-2023 година. Снимките трябва да бъдат оригинални, без тяхното заснемане да излага на риск здравето и живота на техния автор и/или други участници.

Снимки се изпращат на имейл: mcd.konkurs@gmail.com от 18 април до 18 май 2023 г. Всички снимки на участниците във фотоконкурса ще бъдат включени в специално създадена за целта публикация, със заглавие "МОЯТА ЗЕЛЕНА БЪЛГАРИЯ“ . Тя ще бъде достъпна във Facebook страницата на Младежки център - Добрич: https://www.facebook.com/Youth CenterDobrich от 22 до 29 май, където може да се гласува онлайн за харесваните фотографии.

Резултатите ще бъдат публикувани на 30 май на всички интернет платформи, които поддържат организаторите. С участието си в конкурса авторите предоставят правата върху снимките за използването им с нетърговски цели от Младежки център - Добрич и Европа Директно Добрич. В случай на използване на снимките имената на авторите задължително ще бъдат посочени.

За контакт:

Силвия Венелинова, Младежки център – Добрич

тел.: 058 602 691; 0884 311 428

e-mail: mcd.konkurs@gmail.com

Татяна Гичева, Европа Директно Добрич

тел.: 058 601472

e-mail: europedirectdobrich@gmail.com

Жулиета НИКОЛОВА