В СУ “Свети Свети Кирил и Методий" днес тържествено бяха запалени коледните светлини на училищната елха. Събитието е традиционно за училището и всяка година събира малки и големи ученици, които да усетят духа на предстоящите коледни празници и да се заредят с усмивки, надежда и добро настроение.

За това допринесе и подготвената програма - вокална формация “ Присъствие" към училището зареди публиката с коледни песни, а най - малките танцьори на училището демонстрираха завидни умения с танца си “На мегдана".

“Със запалването на коледните светлини СУ “Свети свети Кирил и Методий" постави началото на месеца на добротата", сподели г-жа Таня Николова, директор на училището".

Сред събитията, които се открояват, са коледният базар - започващ на 13.12.2022 г. благотворителна инициатива на Ученическия съвет под надслов “Коледата е възможна"

Господин Ангелов, заместник - кмет на Район “Западен" днес беше официален гост и заедно с госпожа Николова запалиха светлините на коледната елха в СУ “Свети свети Кирил и Методий".

“Коледарите" от ансамбъл “Марица" получиха покана да се включат в запалването на коледните светлини на празничната елха в Район “Западен" на 07.12.2023 г. от 17:30 часа в парка на мястото на бившата Гарнизонна фурна.

Кулминацията на тържествата ще е големият коледен концерт на учениците с разширено изучаване на “Хореография", професия “Танцьор", специалност “Български танци" и ансамбъл “Марица", който ще се проведе в Дом на културата “Борис Христов" на 20.12.2022 г. от 18:30 часа.