Спортно училище "Васил Левски“ в Кюстендил откри по традиция новата учебна година на 1 септември, предаде репортер на "Фокус“. На тържеството присъстваха кметът на Община Кюстендил Петър Паунов, председателят на Общински съвет – Кюстендил Иван Андонов, директорът на Дирекция "Култура, образование, младежки дейности, спорт и туризъм“ към Община Кюстендил Нели Петкова, общинският съветник Огнян Атанасов. Румен Манов, експерт в Регионално управление на образованието – Кюстендил, Милен Георгиев, президентът на Ротари клуб – Кюстендил, представители на БЧК – Кюстендил, бивши учители в учебното заведение.

Началото на новата учебна година беше поставено с издигане на националния флаг на Република България и изнасяне на училищното знаме. Пред присъстващите бяха направени демонстрации на различните видове спорт, изучавани в учебното заведение.

"Честит първи учебен ден! За последните десетилетия културно-просветните дейци и големите спортисти носят най-вече истинска гордост и радост за нашата изстрадала Родина. Имате шанса да бъдете в учебно заведение, което съчетава благолепието на знанието и величието на спортния дух и умения“, каза кметът Петър Паунов.

От своя страна общинският съветник и представител на училищното настоятелство Огнян Атанасов пожела на учениците една здрава, успешна и без спортни травми учебна година. "Носете с гордост, защитавайте винаги името на училището ,герба на общината и винаги дръжте високо знамето на България“, каза Огнян Атанасов.

Президентът на Ротари клуб Милен Георгиев пожела на всички много щастие, късмет и успехи в училище и в отделните спортове. Беше прочетен поздравителен адрес от началника на Районно управление на образованието – Кюстендил. Слово произнесе и директорът на учебното заведение Невина Къралиева. Тя посочи, че грижите за доброто обучение и възпитание са поверени на преподаватели, учители по спорт, треньори и възпитатели с богат опит и доказан професионализъм. Тази година в училището ще се обучават 159 ученици от V до XII клас, в 6 вида спорт. Новите ученици са 39.

Венцеслав ИЛЧЕВ