Трябва да бъдем по-добри и мъдри, за да можем да преодоляваме всякаква трудност. Това каза Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан за Радио "Фокус“. "Първо трябва да се помолим за мир и благоденствие на нашия български православен народ, да се помолим обичта, вярата, надеждата и любовта да ни закрепяват, да ни укрепяват, да ни дават много духовни сили, както за всички, които сме в храма, и тези, които са извън него. Защото както казва Господ Исус Христос, без него нищо не можем да вършим и всичко се случва по негова воля, по Божия воля и Божие допущение“, каза той.

По думите му хората се обръщат към вярата в трудни моменти и търсят все повече възможността да общуват с духовници. "Православната вяра е начин на живот, която да съхрани и човека, и неговата душевност, за да може да се търси след това наследието, т.е. когато отминем от този свят, да бъдем там, където е Раят, там, където всичко е спокойно“, обясни митрополит Киприан.

Според него в условията на настоящите тревоги, не може да не сме тъжни. "Не може да не сме тъжни тогава, когато два братски или два славянски народа имат пререкания помежду си, но ние се молим за мира по целия свят, за благосъстоянието на светите Божи църкви и за единението на всички. И за нашето православно христолюбиво войнство се молим, и за правителството, и за народа ни, защото молитвата е тази, която дава смисъл и спасение на душата ни“, убеден е Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан.