Студентите от специалност “Педагогика на обучението по изобразително изкуство и графичен дизайн" в Педагогическия факултет на Тракийския университет изпратиха 2022 г. с емоционална и експресивна изложба със заглавие “Спонтанност", предаде репортер на Агенция "Фокус". Посетителите на изложбата могат да видят творчески експерименти, изпълнени чрез смесването на смесени изобразителни техники и графика.

Заглавието “Спонтанност" иска да насочи вниманието на публиката в две посоки. Първата показва резултатите от свободното абстрактно рисуване на студентите, вдъхновено от абстрактния експресионизъм на американския художник Джаксън Полък. Втората е абстрактната концепция на експониране, вдъхновена от геометричната абстракция на нидерландския художник Пийт Мондриан, затова студентските експерименти са в жълто, синьо, червено и черно паспарту и разкриват търсена геометрия в пространството.

Изложбата е експонирана на втория етаж в Културен център - Стара Загора и ще остане там до 23 януари. Събитието се провежда с подкрепата на Община Стара Загора и Тракийски университет.

Рени АТАНАСОВА