С празничен концерт в Културен център “Стара Загора" Детска градина №3  "Ян Бибиян" отпразнува своя 60-годишен юбилей, съобщиха за "Фокус" от Община Стара Загора. Поздрав по случай специалния повод към тях отправи ресорният зам.-кмет на община Стара Загора Надежда Чакърова.

"Днес празнувате в навечерието на най-светлия и най-хубавия български празник - Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Искам да отбележа, че днес чествате не само 60-ти рожден ден, а и отдадеността, всеотдайността. Вие допринасяте за първите стъпки на нашите деца по пътя на знанието.  Бъдете здрави и неуморни, честит да е празникът ви“, приветства гостите и домакините при официалното откриване на тържеството Надежда Чакърова. Тя връчи и поздравителен адрес от кмета на общината Живко Тодоров на директора Андреана Танева.

С много песни, танци и усмивки малчуганите почетоха своя празник. Историята на детското заведение бе представена и преразказана чрез очите на бивш възпитаник, като пренесе гостите  в онези детски спомени и вълнуващи трепети на безгрижните години на любопитно откриване на света.

ДГ №3 носи името на палавия, но любим герой на Елин Пелин – Ян Бибиян. От 2019 г. градината, единствена в нашия град, въведе иновативната педагогическа практика на МОН "Утринна приказка“, която продължава да се прилага и да се развива във всички възрастови групи с активното участие на родителската общност.

Рени АТАНАСОВА