Старозагорка предупреди за нова измама или системна грешка в каса за самообслужване в голяма хранителна верига в Стара Загора, предаде репортер на "Фокус". По думите на Мариела Методиева след като е приключила с пазаруването и е забелязала, че сумата на каса за самообслужване е много голяма. В групата на Стара Загора във Фейсбук, тя публикува пост с цел да предпази и други хора, но не става ясно коя точно е веригата.

"На вниманието на всички, особено в празничните дни, в които всеки бърза! При пазаруване на касите за самообслужване, преди да извадите картата и да платите, вижте сумата за плащане! В противен случай банковата ви сметка може да олекне с някоя и друга хилядарка! Явно има системни грешки! Внимавайте!", пише Методиева.

Под поста има множество подигравателни коментари, а има и хора, които се интересуват коя е веригата и дали това наистина не е нов вид измама. "Имаш пари, угаждаш си... Кашкавал не съм ял от... от както го направиха 7 хилки килото", "Щом имате толкова пари в сметката и е минало плащането, не Ви събаря сумата.   И в кой точно магазин е това?", "Кашкавалът върви с кравата, май", "Този кашкавал ще да е от евроатлантическа дойна крава", "И на мен ми бяха сложели един артикул в повече! Дали нарочно го правят или машината се ебава?", "Какви са последствията за грешките в магазините ме интересува мен?", "Преди да се плати, се знае сумата, така, че човек да си направи сметката, без значение в брой или с карта" - това са част от мненията на старозагорци.