Стара Загора е с четири номинации в най-престижното събитие в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата в България – "Сграда на годината“, предаде репортер на "Фокус". През 2023 година Общината участва с два обекта в категория "Социална инфраструктура – образование“ - сградите на новата детска градина "Липа“ и общежитието на Професионалната гимназия по компютърни науки "Проф. Минко Балкански“. Кандидати за отличие са още реновираната отсечка от ул. "Св. Княз Борис" в участъка от бул. "Руски" до бул. "Св. Патриарх Евтимий" в категория "Проекти, свързани с развитието на градовете“ и новата база в Индустриална зона "Загоре“ на местна компания, участник в категория "Производствени и логистични сгради“.

Всеки, който желае, може да даде своята подкрепа до 13 декември тук. Победителите в различните категории ще станат ясни на стилна церемония на 14 декември в София.

Целта на традиционния  конкурс е да отличава най-добрите постижения при реализация на съвременни сградни проекти, както и такива, свързани с развитието на градовете през съответната година в България. Признание се дава и на хората, свързани с реализацията им - инвеститор, архитект и строител.

Национален конкурс "Сграда на годината" се организира от ГРАДЪТ Медиа Груп и е под патронажа на МРРБ. Събитието се осъществява с подкрепата на индустрията и браншовите организации в областта на инвестициите, проектирането и строителството у нас.