На 1 и 2 октомври, в зала "Иван Вазов“ сили ще премерят подрастващите български сабльори, съобщиха от Община Стара Загора. В динамични и емоционални двубои ще бъдат определени носителите на "Купа Стара Загора“ във възрастите до 11, до 13 и до 15 години при момичетата и момчетата.

Благодарение на Община Стара Загора домакинството на първия турнир валиден за "Купа България“ ще бъде в отличните условия на многофункционална зала "Иван Вазов“. Очакват се над 150 деца от цялата страна да демонстрират хъс и умения, за да спечелят купите в своята възрастова група. Освен традиционните купи, медали и грамоти - всички състезатели достигнали до финалната осмица ще получат индивидуални награди, които са любезно предоставени от официалния спонсор на състезанието -  фирма "Ате Пласт" ООД - водещ производител на гъвкави полимерни фолиа и опаковки за индустрията.

За нивото и важността на турнира може да се съди и по вниманието, което оказва Българската федерация по фехтовка. Главен съдия ще бъде треньорът на националния отбор мъже и жени на България Ивайло Воденов. Съдии на пътеки ще бъдат национални състезатели - победителката от Сателитния международен турнир, проведен преди седмица в София - Олга Храмова, победителят в същия турнир при мъжете и носител на Европейската купа за кадети Тодор Стойчев, както и съотборниците му от мъжкия тим.

Фехтовален клуб "Железник“ ще бъде представен от четирима свои състезатели - Дарин Андреев при момчетата до 11 и до 13 години, Павел Петров – момчетата до 13 години, Виктор Александров – момчета до 13 и до 15 години и Николета Добрева - при 15-годишните момичета.

От клуба приканват жителите и гостите на Стара Загора да се присъединят като публика в залата и да се насладят на този красив и не толкова традиционен за града спорт.

Входът за събитието е свободен, като на място при проявен интерес всеки може да получи допълнителна информация от председателя на УС Веселин Добрев за самия спорт, уменията, които развива у подрастващите и други любопитни и полезни подробности. 

ПРОГРАМА:

Събота – 1 октомври

11:00 ч. - момичета и момчета до 11 г. 

13:00 ч. – момчета до 15 г..

15:30 ч. - момичета до 15 г.

Неделя – 2 октомври

09:00 ч - момчета до 13 г. 

10:30 ч. - момичета до 13 г.

Поздрави!