Финалните срещи на Балканската лига по баскетбол за мъже за първи път се организират в Стара Загора. Това стана ясно от думите на ресорния зам.-кмет на общината Красимира Чахова, предаде репортер на "Фокус". Заедно със спортния директор на лигата Шай Щрикс и представители на четирите тима, борещи се за купата, се срещнаха с представители на местните медии малко преди началото на мачовете.

От 28 до 30 април ще се проведат финалите на лигата, а претендентите са Берое (Стара Загора), Апоел Беер Шева (Израел), КБ Пея (Косово) и КК Милениум (Черна гора).

"Приветствам с добре дошли нашите гости.  Изключително развълнувани сме  за днешното начало на мачовете. Благодаря на Шай Щрикс, че избра именно нашия, надявам се да гледаме едни интересни и вълнуващи срещи и разбира се – да напълним залата с публика. Пожелавам успех на всички отбори“, приветства ресорният зам.-кмет Красимира Чахова.

"Първо искам да благодаря на Община Стара Загора, без която нямаше да сме тук. Вече ви наричаме наши приятели. Благодаря и на председателя на Управителния съвет на Баскетболен клуб "Берое" Васил Кифев, личи си любовта и всеотдайността му към баскетбола. Ние сме много горди, че осъществяваме финалите именно тук. Никой в България не вярваше, че ще вземем това решение. За първи път от 15 години имаме и 4 отбора от 4 различни държави, борещи се на финал", каза директорът на лигата Шай Щрикс.

Треньорите и капитаните на всеки отбор изказаха своите очаквания и вълнения за предстоящите срещи. Мачовете ще се играят в зала "Стара Загора“. Полуфиналите започват днес – от 16.30 часа на терена излизат Апоел Беер Шева срещу КК Милениум. От 19.15 часа, за трофея ще играят отборите на Берое и КБ Пея.Финалистите ще се срещнат от 17.00 часа в неделя, а шампионът ще стане ясен с мач в 19.30 часа.

Рени АТАНАСОВА