Този уикенд, за трета поредна година, тенис турнирът "Арх. Иван Георгиев“ за двойки мъже и смесени двойки ще се проведе на Общински тенис комплекс над стадион "Берое“ в Стара Загора, предаде репортер на "Фокус". Стартът и през двата дни /събота и неделя/ е от 10:00 часа.

Състезанието ще се проведе по регламента на Архитектурна тенис лига. Участниците имат право само на една регистрация в двойки мъже или смесени двойки. В събота ще се играят срещите от груповата фаза, а полуфиналите, малкият и големият финал - в неделя. Необходимо условие е един от двойката да е архитект (член на САБ, или КАБ), а другият - аматьор (да не е тренирал тенис след 12-годишна възраст, както и да не е треньор по тенис).

Предвиждат се WILD CARD за двойки извън регламента с покани.

Ще се играе в групи при регламент всеки срещу всеки в групата. Мачовете ще се проведат в 2/3 сета до 4 гейма в сет. При 3:3 гейма в сет се играе тайбрек до 7 т. При 1:1 сета - дълъг тайбрек до 10 т. При равенство 40:40 се играе решаваща точка, като когато сервира мъж, посрещачът е мъж, същото е и при жените.

Посланието на турнира е да се отдаде признателност и почит към създателя на тенис комплекса - арх. Иван Георгиев, главен архитект на Община Стара Загора, а след това заместник-кмет на ресор "Строителство“ в двата мандата на д-р Евгений Желев 1999 – 2007 г.

Организатори са Община Стара Загора, ТК "Августа Траяна“ и арх. Велимир Георгиев.