Във връзка с публикувано на 4 април видео в YouTube, заснето на територията на Mall Plovdiv, от търговския центъра заявяват следното:

"Дълбоко разтревожени сме от вчерашния инцидент, засягащ нерегламентирано заснето видеосъдържание, публикувано в платформата YouTube, което включва недопустимо поведение от гости на търговския център.

Бихме искали да подчертаем, че Mall Plovdiv не толерира никакви форми на дискриминация или насилие, както и вандалски прояви. Ангажирани сме да създадем безопасна и приветлива среда за всички посетители и ще продължим да работим за постигането на тази цел.

Безопасността и сигурността на нашите посетители са наш основен приоритет, като сме в контакт с местните правоприлагащи органи за изясняването на този инцидент. Оказваме пълно съдействие на разследването и работим за предотвратяване на подобни инциденти в бъдеще.

Бихме искали да подчертаем, че неоторизираното заснемане на територията на

обекта е категорично забранено и противоречи на вътрешните ни правила. Заснемането на територията на търговския център може да бъде разрешено след

предварително писмено и официално запитване към нас, което съдържа подробна

информация и данни за целта на записа, платформата, на която ще се излъчи, участниците и всички необходими детайли за проявата.

В случая такова искане не е постъпвало и Mall Plovdiv не е давал съгласие нито писмено, нито устно за заснемането на публикуваното видео. Уточняваме, че това е първият подобен случай и видеото е заснето за изключително кратко време и без знанието на мениджмънта на мола.

Осъзнаваме, че този инцидент може да е предизвикал безпокойство сред нашите

посетители и искаме отново да уверим всички, че предприемаме всички необходими мерки за предотвратяване на подобни ситуации в бъдеще, включително ограничаване достъпа на лицата, заснели видеото.

Призоваваме всички, които са станали свидетели на инцидента, да се свържат с полицията. Също така апелираме недопустимо съдържание да не бъде разпространявано допълнително".