Днес, около 12.30 ч., по "Дунав мост 2“ при Видин-Калафат премина 10 милионният автомобил. Станислав Кожухаров от Димитровград, управляващ товарен автомобил "Рено“, с пловдивска регистрация, идващ от Белгия, е 10 милионният преминал автомобил по мостовото съоръжение от откриването му преди 10 години, предаде репортер на "Фокус“.

По традиция Васил Бенов, директор на смесеното българо-румънско дружество и екипът на " Дунав мост Видин-Калафат“ АД поздравиха шофьора на 10 милионното превозно средство и то в 10-та юбилейна за моста година. Той връчи на Кожухаров символичен предметен подарък и плакет,  с искрени пожелания за безаварийно пътуване. Преминаването по моста на МПС за Станислав Кожухаров бе безплатно.  

Станислав Кожухаров каза за "Фокус“, че от седем години е международен шофьор, през "Дунав мост 2“ преминава всяка седмица, но опашките са огромни на излизане от България на този пункт. Понякога чака по 7-8 и повече часа за да премине, възмущава се Кожухаров. Преди дни той е би спиран за изчаква още на Монтана, а понякога дори на Бяла Слатина. Той е категоричен, че на българска страна на излизане се чака по-дълго отколкото на румънска територия при влизане в България. Не знае дали буферните паркинги ще решат нещо, защото загубеното време в чакане и едно и също.  Той не е човекът, който може да даде решение на този проблем, но управляващите трябва да измислят план и решение. Защото такова чакане няма никъде в Европа.

Ирена ДАНАИЛОВА