Състезателка от Сливен ще участва в националния отбор за Европейското първенство по ориентиране за юноши и девойки, чийто домакин ще бъде България. Престижното спортно събитие ще се проведе от 22 до 25 юни във Велинград. В него ще вземат участие над 400 души от цяла Европа, както и от страни извън Стария континент – Австралия, Израел и Нова Зеландия, информираха от Българската федерация по ориентиране.

Нашето момиче е държавен шампион за м.г., носител е на множество награди в ориентирането, съобщи Костадин Новаков, председател на СКО "Сини камъни“ – Сливен. Станимира е ученичка в Националната художествена гимназия "Димитър Добрович“, тренира и катерене. В предстоящата европейска надпревара ще се включи във възрастовата група на жени – 16 години.

 

Европейското първенство е съставено от три различни дисциплини в три състезателни дни – спринтова дистанция, дълга дистанция и щафети. Първият старт е спринтът, който ще се проведе на 23 юни. Надпреварата продължава с дълга дистанция на 24 юни, за да завърши с щафети на 25 юни.

Състезателните групи са четири, като се делят на пол и възраст – мъже до 16 г., жени до 16 г., мъже до 18 г. и жени до 18 г. Във всяка състезателна група има по около 100 участника. Националният отбор на България ще бъде представен от общо 16 състезатели – по четирима във всяка състезателна група.

На снимката: Една от наградите на Станимира Димитрова – първо място на състезанието за купа "Бегун – Стрелча“ през м.г. Сливенският клуб излъчи още един първенец – Светослав Стоянов /до нея на стълбицата/. Снимката е от фейсбук.